Pagini
Ficat cu Sos Italian
FICAT CU SOS ITALIAN
Ingrediente
- 1/2 kg ficat de mînzat sau de porc
- 2 linguri de unt
- sare
- piper măcinat
- 200 g ciuperci
- pătrunjel verde tocat
- 1 pahar de vin
- 1 cană supă de zarzavat
Mod de preparare
Ficatul se spală, se taie felii groase, care se pun într-o
formă de sticlă incasabilă cu o cană de supă de
zarzavat, sare, piper și o lingură de unt.
Se ține la foc viu o oră, după care se întoarce, se adaugă
jumătate din cantitatea de vin și se lasă să se pătrundă
bine.
Separat se spală ciupercile, se taie felii subțiri și se pun
într-o cratiță cu o lingură de unt și puțină sare.
Se scad pe foc mic și cînd s-au înmuiat bine se adaugă
vinul și cîteva boabe de piper.
Se scoate ficatul sau se păstrează în formă, se răstoarnă
deasupra lui sosul de ciuperci și se servește imediat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.