Creier Pane



CREIER PANE


Ingrediente


- 1 creier de vacă
- 4 linguri de pesmet
- 2 linguri de făină
- 2 ouă
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 salată verde
- 1 lămîie



Mod de preparare

Creierul se ține o oră în apă rece, apoi se spală și se pun la fiert
în apă caldă cu puțină sare.
Se scoate după zece minute, se răcește și se curăță de pielițe.
Se taie felii groase care se dau prin făină, apoi prin ou și prin
pesmet.
Creierul astfel pregătit se prăjește în ulei încins și se așază pe
un platou decorat cu frunze de salată verde.
Peste feliile de creier pane se stoarce lămîie.
Se servește cu garnitură de ciuperci sau de cartofi prăjiți și cu
salată de roșii picantă.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.