Varză Umplută



VARZĂ UMPLUTĂ


Ingrediente

- 1 varză crudă
- 500 g carne tocată
- 1 felie de pîine
- 2 ouă
- 1 ceapă mare
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană sos de roșii
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare

Varza se desface frunză cu frunză, se opărește zece minute
în apă cu sare, se scoate și se lasă să se scurgă.
Se taie partea tare, se aleg numai foile mari și subțiri.
Carnea tocată, împreună cu ceapa trecută prin mașina de
tocat, se pun să se călească în ulei fierbinte.
Se lasă să se răcească, după care se adaugă miezul de la
o felie de pîine bine fărîmițat, două ouă bine bătute, sare
și piper măcinat.
Se omogenizează amestecul și se umplu foile de varză
formîndu-se rulouri mari, care se leagă cu ață de bumbac
subțire.
Rulourile se pun unele lîngă altele într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu apă caldă și se introduce forma
în cuptor.
După o oră se adaugă sosul de roșii și se lasă să scadă încă
o oră.
Se scot ațele, rulourile se pun pe farfurii încălzite și se
acoperă cu smîntînă.
Se servesc imediat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.