Urzici cu Usturoi



URZICI CU USTUROI


Ingrediente

- 1 kg de urzici
- sare
- 1 lingură de unt sau 3 linguri de ulei
- usturoi
- făină



Mod de preparare


Urzicile se aleg, se spală în mai multe ape reci,
se toacă mărunt și se pun într-o cratiță emailată
împreună cu o ceașcă de apă caldă și trei linguri
de ulei.
Se amestecă în cratiță cu o lingură de lemn,
pentru ca urzicile să se topească, adică să nu
rămînă întregi.
Se scad la foc mic după ce s-au înmuiat bine.
Se face un sos din puțină făină și două linguri
de apă care se pune peste urzici ca să le îngroașe.
Se servesc calde sau reci, bine scăzute, cu usturoi
tocat adăugat la servit sau pus înainte cu cinci
minute peste mîncare și clocotit împreună cu aceasta.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.