Tocană de Vinete cu Smîntînă



TOCANĂ DE VINETE CU SMÎNTÎNĂ


Ingrediente

- 6 vinete mici
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg roșii decojite
- 1 cană de smîntînă



Mod de preparare


Vinetele se spală și se taie felii groase care se presară
cu puțină sare deasupra, se țin acoperite cu o greutate,
cel puțin o oră, apoi se spală, se taie cubulețe și se pun
să scadă peste ceapa călită în ulei fierbinte, îndoit cu
apă caldă.
Vinetele se adaugă cînd ceapa devine sticloasă.
Se lasă să fiarbă la foc mic, apoi se adaugă sarea necesară
și roșiile tăiate felii subțiri, cînd vinetele s-au
înmuiat bine.
Mîncarea se servește caldă, cu smîntînă deasupra



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.