Spanac cu Unt




SPANAC CU UNT


Ingrediente

- 1 kg spanac
- 1 ceașcă de lapte
- sare
- 2 linguri de unt
- usturoi
- făină


Mod de preparare

Se curăță spanacul frunză cu frunză, se spală în mai multe
ape, după care se fierbe cinci minute în apă cu sare, care
clocotește.
Se scurge, apoi se toacă mărunt cu lama unui cuțit ascuțit.
Se pune într-o cratiță emailată împreună cu două linguri de
unt și se acoperă cu o ceașcă de lapte în care s-a desfăcut
puțină făină.
Se adaugă sare, după gust, și se micșorează focul.
Se fierbe o jumătate de oră, apoi se adaugă puțin usturoi tocat
și se mai lasă cinci minute să fiarbă împreună cu spanacul.
Se servește cald, cu ochiuri românești sau cu garnitură din
resturi de friptură scăzută pe foc mic cu bulion de roșii.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.