Ragout din Carne de Porc




RAGOUT DIN CARNE DE PORC


Ingrediente

- 500 g carne de porc macră
- 1 lingură de oțet
- 1/2 lămîie
- sare
- 1 ceapă mare
- piper boabe
- 1 lingură de făină
- 1 pahar de vin alb
- 1 linguriță de zahăr



Mod de preparare


Carnea se spală, se taie felii groase și se pune la fiert
cu apă rece cît s-o acopere.
Cînd dă în clocot se spumuiește bine și se adaugă
piper boabe, sare, o lingură de oțet, o ceapă tăiată
felii și cîteva felii de lămîie.
Cînd carnea este bine fiartă, se scoate și se pune
într-un sos fiarbinte.
Sosul se pregătește din făină desfăcută în două
linguri de apă rece și fiartă în vin zece minute.
Cînd sosul s-a îngroșat puțin, se îndulcește cu o linguriță
de zahăr.
Carnea se fierbe în sos un sfert de oră.
Mîncarea se servește fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.