Ciulama de Miel



CIULAMA DE MIEL


Ingrediente

- 1 kg carne de miel
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de unt
- 1 cană de lapte
- 1 cană de supă de zarzavat
- sare
- 1 ceapă
- 1 țelină


Mod de preparare


Carnea se taie felii, se spală în apă rece și se fierbe cu
o ceapă tăiată felii și o țelină curățată și tăiată în patru.
La fiert se adaugă și puțină sare.
Se scoate carnea cînd este bine fiartă și se lasă pe o
farfurie.
Separat se pregătește ciulamaua astfel : într-o cratiță
emailată se pune o lingură de unt și cînd s-a înmuiat,
se adaugă făina.
Se amestecă cu o lingură de lemn, după care se adaugă
laptele treptat.
Pe măsură ce amestecul se încălzește, se îngroașă.
Se subțiază cu supă de carne sau de zarzavat, se sărează
ușor și se piperează după gust.
Ciulamaua se fierbe zece minute pe foc mic, după care
se adaugă carnea de miel, se mai fierb împreună cîteva
minute și se servește imediat, cu mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.