Carne de Porc Afumată cu Cartofi




CARNE DE PORC AFUMATĂ CU CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg carne afumată
- 1 kg de cartofi
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper boabe
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ceașcă de ulei
- 1 lingură bulion de roșii



Mod de preparare


Se spală carnea și se ține cîteva ore în apă rece, după
care se aruncă apa și se pune carnea la foc cu apă multă.
Se fierbe într-un vas descoperit cîteva ore, pînă cînd
carnea se desprinde de pe os.
Separat se curăță zarzavatul și se taie mărunt, apoi se
călește cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de apă, pe foc
mic, într-un vas acoperit.
Cînd zarzavatul s-a înmuiat se adaugă cartofii curățați,
spălați în mai multe ape și tăiați felii groase.
Se acoperă totul cu zeama în care a fiert carnea și se
fierbe mîncarea într-un vas acoperit, o oră.
Se sărează și se piperează, se adaugă o foaie de dafin și
se colorează cu o lingură de bulion de roșii.
Mîncarea se servește caldă, cu murături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.