Zacuscă de Vară



ZACUSCĂ DE VARĂ


Ingrediente

- 4 vinete
- 4 gogoșari
- 4 cepe
- 4 roșii decojite
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- o foaie de dafin
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se lasă
să se scurgă.
Cepele se curăță de coajă și se taie în două.
Se lasă o oră în apă rece ca să-și piardă din iuțeală,
apoi se toacă mărunt și se pun să se călească în ulei
fierbinte.
Se micșorează focul și, cînd ceapa a devenit sticloasă,
se adaugă roșiile decojite, tăiate felii subțiri.
Se fierb împreună la foc mic, o jumătate de oră, după
care se adaugă ardeii și vinetele rupte fîșii sau tocate
mărunt cu un cuțit de lemn.
Peste amestec se adaugă sare, piper boabe și o foie de
dafin, apoi se scade.
Se servește scăzută bine, caldă, dar mai ales rece, ca aperitiv.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.