Tocăniță Picantă de Legume




TOCĂNIȚĂ PICANTĂ DE LEGUME

Ingrediente

- 100 g ciuperci
- 2 cepe
- 1 ceașcă mare de ulei
- 2 vinete
- 3 ardei grași
- sare
- piper boabe
- 3 roșii decojite
- verdeață
- smîntînă
- boia de ardei iute
- usturoi


Mod de preparare


Se coc vinetele și ardeii, se curăță de coajă și se scurg
o jumătate de oră, după care se rup fîșii subțiri.
Separat se călesc în ulei cepele tocate mărunt, se adaugă
ciupercile spălate și tăiate felii subțiri și se scad împreună
o jumătate de oră.
Se adaugă roșiile decojite și tăiate felii subțiri peste ciuperci,
se lasă cîteva minute împreună, apoi se adaugă vinetele și ardeii.
Se toacă peste amestec cîțiva căței de usturoi,
se adaugă boia iute de ardei, după gust, apoi se acoperă cu o
ceașcă de apă.
Se sărează și se piperează după gust, se lasă să scadă în cuptor
sau acoperit, pe foc mic.
Tocana se servește fierbinte, cu smîntînă și verdeață tocată
deasupra și cu mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.