Tocăniță de Ciuperci



TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI


Ingrediente

- 1/3 kg ciuperci
- 3 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 2 roșii decojite
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată


Mod de preparare

Se curăță ciupercile de partea care a stat în pămînt, se spală
în mai multe ape și se pun într-o cratiță emailată împreună
cu uleiul, cepele tocate mărunt și un praf de sare.
Se acoperă cratița și se lasă la foc mic o jumătate de oră,
după care se adaugă cîteva boabe de piper, două roșii decojite
și tăiate felii subțiri, făina desfăcută în apă rece și restul sare.
Se mai fierbe un sfert de oră, se pune deasupra mîncării
verdeață tocată mărunt și se ia cratița de pe foc.
Mîncarea se servește fierbinte, cu mămăliguță caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.