Sfaturi Culinare Pentru Gospodine



SFATURI CULINARE PENTRU GOSPODINE


Aluaturile cu unt și untură nu se lucrează în bucătărie,
ci pe o masă în hol, unde nu este cald.
Se lucrează la rece ( frig ).

În amestecul de carne pentru cîrnații de porc, oaie,
mînzat, se pune apă rece pentru ca umplutura să
alunece ușor pe intestine.

Carnea de berbec, oaie, miel, înainte de a o pregăti
se ține 1 - 2 ore în apă rece cu o 1 - 2 linguri de oțet
pentru a-și pierde mirosul specific.

Intestinele de porc, oaie, miel, după ce se curăță și
se spală, se pune în apă rece cu sare, 24 de ore pentru
ai dispărea mirosurile, înainte de a folosi intestinele
se spală în mai multe ape reci.

Stomacul pentru tobă, ( ca să se albească și să dispară
orice urmă de grăsime sau de murdărie, se freacă ușor
cu mălai.
Se limpezește în mai multe ape reci și se lasă să se scurgă ).

Perișoarele după ce le-ați făcut, se pune în ciorbă, atunci
cînd apa este în clocot, ca să nu se desfacă.

Ceapa ca să își piardă din tărie, ceapa se freacă cu sare
și se clătește cu apă rece, apoi se stoarce în mînă.

Clătitele se ține la rece o oră înainte de a se prăji, astfel
clătitele vor ieși mai pufoase și nu se vor prinde de
tigaie, dacă sînt ținute la rece.

Rinichi înainte de a fi pregătiți, se ține o oră în apă
rece, cu 2 - 3 linguri de oțet, se scoate și se spală
cu apă rece, ca să-i dispară mirosul.

Andivele se țin în apă rece, pentru că se amărăsc.

Pîinea după ce se scoate din cuptor se păstrează o oră
într-un prosop curat ca să se înmoaie coaja.

La aluatul pîini după ce ați pus toate ingredientele se
mai frămîntă încă un sfert de oră, ( frămîntatul are ca
scop pătrunderea unei cantități de aer în aluat, care-l
ajută să crească ).

Găluștele ca să fie pufoase, se poate adăuga în compoziție
puțin unt.
Se pun să fiarbă imediat ce compoziția este gata, deoarece
astfel se întăresc.

Dacă fasolea verde, nu este prea proaspătă, se freacă în
mîini cu puțină făină ca să se frăgezească, apoi se pune
la fiert.


Fasolea verde lasă mult suc la fiert și nu trebuie acoperită
cu apă la gătit.

Lintea ca și fasolea boabe se lasă la înmuiat cîteva ore în apă
rece, apoi se aruncă apa în care a stat și se pune la fiert.

Lămîia se folosește la dulcețuri, pentru că întărește fructele






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.