Sarmale de Hribi




SARMALE DE HRIBI

Ingrediente

- 1/4 kg hribi uscați
- 2 cepe
- 1 lingură de bulion
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 1 varză murată sau crudă
- 1 ceașcă de orez



Mod de preparare


Sarmalele de hribi se pregătesc de obicei din hribi uscați.
Se pun ciuprcile să se înmoaie în apă caldă, se dau în
clocot, se scurg și se lasă pe o farfurie.
Într-o cratiță cu o ceașcă de ulei se călește ceapa tocată,
se adaugă orezul atunci cînd ceapa devine sticloasă și se
lasă pe foc mic cîteva minute.
Peste orez și ceapă se adaugă o ceașcă de apă rece în care
s-a dizolvat bulionul.
Se lasă să scadă de tot, după care se sărează și se piperează
amestecul după gust.
Se adaugă hribii și se fac din amestec sarmale în foi de varză.
Sarmalele se așază îtr-o cratiță cu pereți înalți, se acoperă cu
apă caldă și se fierb la foc mic.
Se mai adaugă ulei sau grăsime de porc, pentru ca sarmalele
să fie mai gustoase și varza să se înmoaie bine.
Sarmalele de hribi se servesc calde, dar sînt bune și reci,
dacă se gătesc numai cu ulei.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.