Pîrjoale de Praz



PÎRJOALE DE PRAZ


Ingrediente

- 1 kg de praz
- 1/2 kg cartofi
- 2 linguri de făină
- 3 linguri de pesmet
- 1 lingură de cașcaval ras
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 ou
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță prazul de partea verde, se taie bucăți și
se clocotește un sfert de oră în apă cu sare.
Cartofii se curăță de coajă și se pun să fiarbă în
apă caldă.
Se scot cînd sînt gata se zdrobesc cu furculița.
Se trece prazul prin sită și se amestecă piurel
obținut cu pasta de cartofi.
Amestecul se sărează și se piperează, apoi se
amestecă cu un ou și o lingură de făină.
În amestec se adaugă o lingură de cașcaval ras sau
brînză sărată dată pe răzătoare.
Se iau bucăți mari din amestec, se fac pîrjoale care
se trec prin făină, apoi prin pesmet și se prăjesc în
ulei fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.