Pilaf de Dovlecei



PILAF DE DOVLECEI


Ingrediente

- 4 dovlecei tineri
- 3 cepe
- 1 ceașcă de orez
- 3 roșii decojite
- sare
- ulei
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță dovleceii de coajă albă, apăsînd cu lama unui
cuțit ascuțit în așa fel ca să se curețe doar un strat subțire,
apoi se spală și se taie felii groase de 1 - 2 cm.
Se pun feliile de dovlecei să se înmoaie într-o cratiță pe
foc mic, se scot pe o farfurie și se lasă cît timp se pregătesc
restul legumelor.
Ceapa se taie peștișori, se călește în restul de ulei doar zece
minute, după care se pune și orezul peste ceapă să se înmoaie
ușor.
Se toarnă o ceașcă de apă caldă peste amestec, se amestecă cu
o lingură în cratiță, ca să nu se prindă orezul de fund, pînă cînd
orezul s-a înmuiat.
Se așază într-o formă de sticlă incasabilă sau într-o cratiță cu
pereții înalți un strat de dovlecei, altul de ceapă și orez și se
încheie cu un rînd de dovlecei.
Se acoperă amestecul cu apă caldă în care s-a pus puțină sare, se
adaugă o lingură de bulion sau se pune un strat de roșii felii
peste dovlecei și se introduce cratița în cuptor pentru o oră.
După ce se scoate din cuptor, se presară verdeață tocată peste
pilaf și se servește cald sau rece.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.