Morcovi la Cuptor cu Fructe în Amestec




MORCOVI LA CUPTOR CU FRUCTE ÎN AMESTEC


Ingrediente

- 1/2 kg morcovi
- 2 mere acrișoare
- 2 pere sau 1 gutuie
- 1/2 litru lapte
- 1 pahar de smîntînă
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de griș



Mod de preparare


Se curăță morcovii, se spală și se taie cuburi mici,
care se pun la fiert în lapte.
Se adaugă grișul, în ploaie, cînd morcovii sînt moi.
Tot atunci se adaugă fructele decojite, fără semințe
și tăiate cuburi mici.
Se pune sare după gust și, cînd fructele au dat în
clocot, se adaugă zahărul.
Compoziția se scade la foc mic și se pune să se
rumenească în cuptor un sfert de oră, într-o formă
unsă cu unt și acoperită cu smîntînă.
Compoziția arată ca o prăjitură și se servește ca desert,
pudrată cu zahăr farin.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.