Morcovi de Iarnă




MORCOVI DE IARNĂ


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de sare



Mod de preparare


Se rad morcovii cu lama unui cuțit ascuțit, prin
apăsare de-a lungul legumei.
Se spală și se taie rondele groase de 1 - 2 cm,
apoi se pun într-o cratiță emailată împreună cu
apă caldă cît să-i acopere.
Se fierb acoperit, la foc mic, adăugînd, la început
chiar, puțină sare.
Cînd morcovii s-au înmuiat bine și apa a scăzut
de tot, se adaugă untul și o ceșcuță de apă caldă,
în care s-a dizolvat zahărul.
Se lasă să fiarbă în continuare și se servesc calzi,
cu frigănele din pîine.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.