Mîncare Macedoneană din Ardei și Roșii




MÎNCARE MACEDONEANĂ DIN ARDEI ȘI ROȘII


Ingrediente

- 1 kg ardei capia
- 1/2 kg roșii
- 1 ceașcă de orez
- 2 vinete
- 1 ceapă
- usturoi
- verdeață tocată
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- piper boabe


Mod de preparare


Se coc vinetele și se curăță de coajă cît sînt fierbinți.
Se lasă să se scurgă un sfert de oră, după care se rup
fîșii subțiri.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei fierbinte pînă
devine sticloasă.
Atunci se adaugă roșiile fără coajă și se lasă să scadă
acoperit zece minute.
Se adaugă ardeii copți și curățați de coajă, rupți fășii
subțiri și vinetele.
În mîncare se adaugă sarea necesară și se fierbe cu
cîteva boabe de piper pînă în momentul în care scade sosul.
Se adaugă apoi orezul fiert separat și scurs, cîțiva căței
de usturoi tocat și verdeață.
Mîncarea se mai fierbe un sfert de oră sau se scade la cuptor,
după care se servește caldă, cu salată picantă de roșii.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.