Mîncare de Praz




MÎNCARE DE PRAZ


Ingrediente

- 4 fire de praz
- 2 cepe
- 1 ceașcă de ulei
- 1 linguriță de făină
- 1 lingură de bulion
- 1 crenguță de cimbru
- 2 linguri de zahăr
- sare



Mod de preparare


Se curăță prazul de foile veștede, se spală și se
taie bucăți lungi de 4 - 5 cm, apoi se pune să
clocotească în apă cu sare.
Se scoate cînd s-a înmuiat și se lasă să se scurgă.
Ceapa se toacă mărunt și se călește în ulei, picurînd
apă peste ea, pînă cînd devine sticloasă.
Sosul se stinge cu bulion desfăcut în apă rece.
Se adaugă și făina desfăcută în apă rece și se răstoarnă
sosul într-o cratiță adîncă.
Se pun bucățile de praz, se micșorează focul, se adaugă
sare și se fierbe mîncarea cu o crenguță de cimbru.
Se îndulcește cu două linguri de zahăr din care se face
un sos de zahăr ars.
Se lasă la rece și se servește peste cîteva ore.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.