Mazăre cu Carote



MAZĂRE CU CAROTE


Ingrediente

- 1 kg mazăre în teci
- 1/2 kg morcovi tineri
- 3 legături de ceapă verde
- sare
- salată verde
- 1 lingură de zahăr
- pătrunjel tocat
- 2 linguri de unt
- verdeață


Mod de preparare

Se curăță mazărea și se lasă în apă rece cît timp
fierb carotele tăiate felii groase și acoperite cu apă.
Cînd carotele s-au înmuiat ușor, se adaugă sare,
apoi se taie salata verde și se pune peste mazăre.
Mîncarea se fierbe cu un buchet de verdețuri care
se scot atunci cînd mîncarea este gata.
Buchetul este alcătuit de obicei din pătrunjel verde,
cimbru, usturoi, hasmațuchi.
Cînd mazărea a fiert, se adaugă o lingură de zahăr,
două linguri de unt și pătrunjel verde tocat mărunt.
Mazărea se servește bine scăzută, cu frigănele din pîine.
Frigănelele se pregătesc din felii de franzelă,
ținute în lapte pînă cînd se înmoaie bine, trecute apoi
ou bătut și prăjite în unt sau ulei fierbinte.










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.