Linte cu Șuncă Slabă



LINTE CU ȘUNCĂ SLABĂ


Ingrediente

- 1/2 kg linte
- 200 g șuncă slabă
- 2 linguri de unt
- 1 lingură de făină
- 1 lingură de oțet
- 1 cană de supă de carne
- piper
- sare
- 1 păstîrnac


Mod de preparare

Se spală lintea și se fierbe în apă caldă, cu un păstîrnac,
care are calitatea că dă mîncării gust bun și dulceață.
Se lasă să scadă, timp în care se pregătește un sos din
supă de carne, o lingură de oțet, sare și o lingură de făină.
Se pune lintea peste sos, se adaugă sare și piper boabe
după gust, se scade totul la foc mic.
Cînd este gata, mîncarea se amestecă cu felii de șuncă
călite în unt.
Se servește caldă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.