Linte cu Costiță Afumată



LINTE CU COSTIȚĂ AFUMATĂ

Ingrediente

- 1/2 kg linte
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstîrnac
- 200 g costiță afumată
- sare
- cimbru


Mod de preparare


Se alege lintea, se lasă la înmuiat cîteva ore în apă rece,
apoi se aruncă în care a stat și se pune la fiert în apă caldă.
Cînd dă în clocot, se adaugă un păstîrnac tăiat în două,
puțină sare și un morcov întreg.
Se fierbe la foc mic pînă cînd scade bine.
Se toacă ceapa, se călește în puțin ulei împreună cu costiță
afumată.
Se adaugă peste lintea fiartă și scăzută împreună cu o
crenguță de cimbru.
Se mai lasă zece minute să fiarbă împreună apoi se ia de pe
foc și se servește caldă, cu salată de sfeclă roșie și hrean.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.