Hribi cu Usturoi




HRIBI CU USTUROI



Hribii sînt ciuperci de pădure, cu pălăria cărnoasă
și codița plină și puternică.
Carnea acestor ciuperci este deosebit de gustoasă
și este colorată alb, galben sau roz pal.
Se găsesc în pădurile foioase.
Se consumă proaspeți dar și uscați.
Se scot pălăriile ciupercilor, se spală în mai multe
ape reci, apoi se pun la fiert în apă rece.
Prima apă se aruncă, apoi se fierb cu apă caldă, cît
să le acopere.
La fel se procedează și cu codițele hribilor, care se
curăță de partea ce a stat în pămînt și se pun la fiert
o dată cu pălăriile.
Dacă acestea nu sînt însă complete, se aruncă, pentru
că sînt atacate ușor de viermi.
Din hribii fierți o jumătate de oră la foc mic se pregătește
un ostropel simplu, cu usturoi tocat, puțin ulei și sare.
Se servesc imediat, cu pîine cu mămăliguță rece.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.