Hribi cu Orez



HRIBI CU OREZ


Ingrediente

- 1 ceșcuță de orez
- 1/2 kg hribi
- 1 ceapă
- 1 ceșcuță de ulei
- verdeață tocată
- piper boabe



Mod de preparare


Se alege orezul și se spală în mai multe ape.
Hribii se curăță, se spală cu apă rece și se
taie felii groase.
Se toacă ceapa mărunt, se călește cîteva minute
în ulei, apoi peste sosul de ceapă se pun hribii
felii și orezul.
Se acoperă amestecul cu apă caldă, se adaugă
sare și se acoperă vasul.
Se fierb la foc mic, cu boabe de piper, un sfert
de oră, după care se descoperă vasul și se pune
pe o tablă groasă să fiarbă încet.
Nu se amestecă în mîncare, se scutură doar cratița
din cînd în cînd, ca să nu se prindă.
Mîncarea se servește caldă, dar și rece, cu verdeață
tocată deasupra.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.