Friptură Surpriză



FRIPTURĂ SURPRIZĂ

Ingrediente

- 1 kg carne fără os
- 200 g jambon
- 200 g șvaițer
- 200 g slănină afumată
- 1 pahar de vin alb
- sare
- piper măcinat
- 2 linguri de unt ( 50 g )
- 1 cană supă de zarzavat


Mod de preparare

Carnea se spală și se taie în șase felii groase ; fiecare felie
se sărează și se piperează după gust.
Se aleg feliile două cîte două, se așază între ele cîte o felie
de șvaițer și una din jambon, apoi se leagă cu o ață subțire.
Se procedează ca atare cu toată carnea, după care fiecare rulou
obținut se acoperă cu fîșii subțiri de slănină afumată și se
așază într-o formă de sticlă incasabilă unsă cu unt.
Friptura astfel pregătită se acoperă cu o cană de supă de
zarzavat și se introduce în cuptorul rece.
Se coace la foc potrivit.
Se întoarce friptura după o oră și se adaugă un pahar de vin alb
și puțină apă rece.
Se coace în continuare pînă cînd friptura este gata.
Se scoate din cuptor, se înlătură fîșiile de slănină și ața care
a legat friptura, se așază friptura pe un platou și se
înconjoară cu legume rasol.
Se servește fierbinte.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.