Friptură Picantă




FRIPTURĂ PICANTĂ


Ingrediente

- 1/2 pulpă de porc
- 200 g slănină afumată
- usturoi
- sare
- piper
- 1 cană de smîntînă
- 200 g cașcaval ras
- 1 linguriță boia dulce



Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe, se desface de pe os, se bate
puțin și se așază într-o formă de sticlă incasabilă cu o
ceașcă de apă caldă și o ceașcă de ulei.
Friptura se împănează cu slănină afumată și usturoi, se
sărează și se piperează după gust, înainte de a fi introdusă
în cuptor.
Se coace la foc potrivit o oră, după care se întoarce și se
stropește cu sosul în care s-a preparat.
Cînd furculița pătrunde ușor în carne, se adaugă peste friptură
o cană de smîntînă și 200 g cașcaval dat pe răzătoare.
Se mai ține friptura în cuptor pînă cînd prinde o crustă aurie.
Se poate colora cu o linguriță de boia dulce de ardei înainte de
a adăuga smîntîna.
Friptura se servește fierbinte, cu garnitura de cartofi natur,
peste care se stoarce lămîie sau se pune smîntînă proaspătă.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.