Friptură Înăbușită




FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ

Ingrediente
Video carne de porc la cuptor cu...
- 1 kg carne macră de porc
- 1 ceașcă de ulei
- sare
- 1 pahar de sos de roșii
- 1 lingură de unt
- usturoi
- verdeață
- piper măcinat

Friptură de porc lăsată la baiț și prăjită în tigaia delimano


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se desface cu un cuțit ascuțit,
se bate ușor cu un bătător de lemn, se sărează și se
piperează după gust.
Carnea astfel pregătită se pune într-o formă de sticlă
incasabilă, se acoperă cu o ceașcă de ulei și o ceașcă de
apă și se frige la foc potrivit o oră.
Se întoarce și se stropește cu sosul în care s-a fript.
Se mai adaugă apă, din cînd în cînd, dacă sosul a scăzut
prea tare.
Cînd friptura este gata, se toarnă deasupra un pahar
sos de tomate ușor îndulcit și se presară cu pătrunjel
verde tocat.
Friptura se servește caldă, cu garnitură de legume și
salată de sezon.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.