Friptură Înăbușită din Antricoate de Vacă




FRIPTURĂ ÎNĂBUȘITĂ DIN ANTRICOATE DE VACĂ


Ingrediente

- 6 antricoate
- 1 ceapă
- 1 ceașcă de ulei sau 50 g unt
- sare
- 1 pahar de vin alb
- verdeață tocată
- piper



Mod de preparare


Se spală carnea, se usucă cu un prosop curat, apoi se
prăjește în unt sau în ulei.
Se lasă în cratiță și se fierbe un sfert de oră cu un pahar
de vin alb.
Se taie ceapa peștișori, se călește în călește din cantitatea
de unt sau ulei, împreună cu o ceașcă de apă.
Peste ceapă se pune verdeață tocată mărunt, apoi se adaugă
puțină sare și boabe de piper.
Antricoatele se scot și se pun peste ceapă.
Se răstoarnă sosul de vin peste ele și se mai fierb acoperite
cîteva minute.
Carnea trebuie să fie fragedă.
Se scoate cînd este gata, se acoperă cu sosul de ceapă și se
servește cu cartofi fierți și amestecați cu unt.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.