Friptură de Vacă




FRIPTURĂ DE VACĂ


Ingrediente

- 1 kg carne de vacă
- 1 ceașcă de ulei
- 1 cană de supă
- sare
- piper boabe
- cimbru
- 1 pahar de vin alb
- 100 g slănină
- usturoi
- 1 ceapă


Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe și se taie felii groase.
Se pune într-o tavă cu o ceașcă de ulei și o cană
de supă de zarzavat.
Se sărează, se adaugă cîteva boabe de piper,
puțin cimbru și o ceapă tăiată în patru.
Slănina se taie felii subțiri și se pune printre feliile
de carne.
Se introduce tava în cuptorul încins și se lasă o oră
la foc potrivit.
Se întorc feliile de friptură, se adaugă un pahar de
vin alb și se continuă frigerea încă o oră, după care
se adaugă usturoiul și se scoate friptura din cuptor.
Se servește caldă, cu legume sote.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.