Fasole Scăzută la Cuptor cu Cîrnați




FASOLE SCĂZUTĂ LA CUPTOR CU CÎRNAȚI


Ingrediente

- 1/2 kg fasole boabe
- 1 păstîrnac
- foaie de dafin
- piper boabe
- sare
- 1 ceașcă de ulei
- 1/2 kg cîrnați
- 3 roșii decojite sau 1 lingură de bulion
- 1 ceapă


Mod de preparare

Se alege fasolea, se spală și se fierbe cu apă cît s-o acopere.
Se aruncă apa cînd fasolea dă în clocot, se umple oala cu
altă apă rece și se lasă să fiarbă la foc potrivit cu păstîrnacul
curățat și tăiat în două și cu puțină sare.
Cînd bobul de fasole se desface ușor prin apăsare, se adaugă
piperul și foaia de dafin.
Se toacă ceapa mărunt, se călește în ulei încins îndoit cu apă
caldă, se stinge cînd a devenit sticloasă cu o lingură de bulion
desfăcut în apă rece sau cu roșiile tăiate felii și se lasă să fiarbă
acoperită o jumătate de oră.
Se răstoarnă apoi peste fasole și se amestecă ușor cu o lingură
de lemn.
Se prăjesc cîrnații, se taie bucăți mari, și se lasă pe o farfurie.
Se gustă fasolea de sare și se pune într-o cratiță în cuptor, să
scadă mîncarea, douăzeci de minute.
Fasolea astfel pregătită se servește caldă, cu bucăți de cîrnați
alături și cu salată de sfeclă roșie cu hrean.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.