Conopidă cu Jambon




CONOPIDĂ CU JAMBON

Ingrediente

- 1 conopidă mare
- 1 lingură de unt
- 1 legătură mică de tarhon
- 250 g jambon
- sare
- 1 ceașcă de sos alb picant
- 3 linguri de pesmet



Mod de preparare

Cît timp fierbe conopida, se face, pe foc mic, un sos alb din :
două linguri de unt, trei linguri de făină, un praf de sare și o
cană de lapte.
În timpul preparării se amestecă sosul cu o lingură de lemn
în continuu, ca să nu facă cocoloașe și să nu se prindă de cratiță.
Dacă este nevoie, se subțiază și cu puțină apă caldă.
Sosul se sărează și se piperează după gust, se parfumează cu
tarhon tocat mărunt și se lasă deoparte.
Conopida desfăcută în bucăți, și fiartă în apă cu sare, se scoate
după zece minute și se pasează.
Se taie jambonul felii subțiri, se pune peste piureul de conopidă
și se amestecă ușor.
Se pune peste amestec sosul alb, se omogenizează totul și se
răstoarnă într-o formă unsă cu o lingură de unt și tapetată cu trei
linguri de pesmet.
Se ține forma în cuptor la foc iute, un sfert de oră, după care se
stinge focul și se servește caldă, tăiată felii groase.
Se servește cu roșii felii și ardei gras.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.