Ciuperci a la Grec



CIUPERCI A LA GREC


Ingrediente

- 1/2 kg ciuperci
- 1 lămîie
- verdeață tocată
- 1 ou
- sare
- piper măcinat
- unt


Mod de preparare


Se curăță ciupercile de partea tare care a stat în pămînt
și se spală în mai multe ape, după ce s-au separat de codițe.
Cozile de ciuperci se spală, se toacă mărunt, se amestecă
cu gălbenușul de ou crud, se sărează și se piperează după
gust, se amestecă cu verdeață tocată și se umplu ciupercile
cu acest amestec.
Ciupercile umplute se așază la rînd pe o tavă mare, unsă cu o
lingură de unt, se stoarce deasupra fiecărei ciuperci zeamă de
lămîie și se introduce tava la cuptorul cald.
Se lasă o jumătate de oră la foc potrivit, apoi se scot și se
servesc calde, ca aperitiv, ca un fel de mîncare sau ca garnitură
la friptură de fazan.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.