Chiftele de Linte



CHIFTELE DE LINTE


Ingrediente

- 1/2 linte
- 1 ceapă
- 2 linguri de făină
- 1 ou
- sare
- 1 păstîrnac
- 1 cartof
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată
- pesmet



Mod de preparare

Se fierbe lintea împreună cu un cartof curățat și un păstîrnac.
Se adaugă puțină sare la fiert și se lasă pînă cînd bobul de
linte se desface uțor.
Se trece lintea prin sită, după ce s-a răcit, se amestecă cu un
ou, verdeață tocată, o ceapă tocată mărunt și legume fierte,
tăiate cubulețe.
Amestecul se sărează și se piperează după gust, se îngroașă
cu puțină făină și se omogenizează.
Se fac chiftele care se trec prin făină și pesmet și apoi se
prăjesc în ulei fierbinte.
Se servesc fierbinți, cu sos de roșii sau cu cartofi fierți, cu unt
și verdeață tocată.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.