Cartofi Prăjiți



CARTOFI PRĂJIȚI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- sare
- 1 cană de ulei
- usturoi





Mod de preparare


Se curăță cartofii, se taie felii pe lung, apoi alte felii subțiri,
se spală în multă apă rece și se sărează după gust.
Cartofii se pun în ulei încins, de preferință într-o cratiță
de tuci adîncă, sau un ceaun, se acoperă pentru cinci
minute, apoi se prejăsc descoperit, la foc potrivit.
Dacă se sărează de la început, cartofi rămîn crocanți și
se prăjesc fără să se rupă.
Se servesc calzi, ca garnitură la chiftele sau fripturi, dar
și ca fel de mîncare, alături de ochiuri românești, cu puțin
usturoi tocat, turnat peste ei.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.