Tăiței Picanți, cu Șuncă și Ciuperci




TĂIȚEI PICANȚI, CU ȘUNCĂ ȘI CIUPERCI


Ingrediente

- 300 g tăiței
- 100 g șuncă slabă
- 1 pahar sos de roșii
- sare
- cimbru
- 100 g ciuperci
- 100 g cașcaval ras
- 50 g unt
- piper măcinat


Mod de preparare


Se fierb tăițeii o jumătate de oră, se spală cu apă rece
și se scurg.
Separat se pregătesc ciupercile : se spală în mai multe
ape reci, se taie felii subțiri și se pun să scadă pe foc mic,
cu cratița acoperită.
Tăițeii se amestecă cu șunca tăiată fășii subțiri și cu
cașcavalul dat pe răzătoare.
Amestecul se colorează cu un pahar de sos de roșii puțin
pipărat.
Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se pun
tăițeii în formă, se parfumează cu cimbru și se introduce
forma la cuptor.
După 20 de minute, se scoate forma din cuptor, se adaugă
ciupercile sărate și piperate, după gust, și se mai lasă în
cuptor încă 20 de minute.
Se scoate forma cînd tăițeii s-au rumenit ușor și se lasă
să se răcească puțin în formă.
Se servesc calzi.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.