Pagini
Supă de Hasmațuchi
SUPĂ DE HASMAȚUCHI
Ingrediente
- 1/4 hasmațuchi
- 2 linguri de unt
- 2 linguri de făină
- 1 litru de supă de zarzavat
- 1 pahar de smîntînă
- sare
Mod de preparare
Hasmațuchi este o plantă erbacee, plăcut mirositoare, care
se cultivă ca plantă culinară, sau crește la marginea pădurilor
la începutul primăverii.
Este cunoscută sub denumirea de tulbure în Ardeal și Banat.
Se folosește pentru a da mîncării gust și aromă plăcută, dar
și ca legumă de bază pentru supă.
Se alege planta fir cu fir, se spală în multă apă rece, se taie
mărunt ca pătrunjelul verde și se pune într-o tigaie cu două
linguri de unt.
Se înmoaie la foc mic, se adaugă făina, se omogenizează și se
amestecă mereu, ca să nu se prindă și să nu se coloreze făina.
Se stinge cu puțină apă și se lasă să fiarbă cîteva minute.
Se răstoarnă conținutul peste 1 litru de supă caldă de zarzavat
sau de carne, se potrivește de sare și se acoperă vasul în care fierbe.
Supa trebuie să mai fiarbă douăzeci de minute, apoi se stinge
focul, se drege cu smîntînă și se servește caldă, cu felii de pîine
prăjită alături.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.