Sarmale din Crupe de Porumb




SARMALE DIN CRUPE DE PORUMB


Ingrediente


- 1/4 crupe de porumb
- 4 cepe
- 1 ceașcă de ulei sau untură
- sare
- 200 g jumări proaspete de porc sau costiță afumată
- piper măcinat
- 1 varză murată sau crudă
- 2 linguri de bulion de roșii
- verdeață tocată mărunt
- 1 linguriță de cimbru


Mod de preparare


Crupele de porumb se obțin din porumb alb dat la piuă,
vînturat bine și spălat în mai multe ape.
Se pun crupele spălate în apă rece să fiarbă pînă se înmoaie
ușor.
Separat se toacă mărunt ceapa, se călește în ulei sau untură ;
cînd devine sticloasă se adaugă jumările sau costița tăiată
felii subțiri.
Se mai lasă pe foc mic cîteva minute, după care se răstoarnă
amestecul într-un vas adînc.
Se adaugă crupele bine scurse și se omogenizează.
Se sărează, se piperează și se colorează amestecul cu o lingură
de bulion de roșii ; se adaugă verdeață tocată și o linguriță de
cimbru.
Amestecul se frămîntă bine cu mîna.
Se apală foile de varză, se fac sarmale potrivit de mari, care se
fierb în apă caldă.
Dacă se folosește varză murată, aceasta se ține o oră în apă rece ;
dacă se folosește varză crudă, ea se opărește cîteva minute cu apă
clocotită, se curăță fiecare foaie de cotor tare și se fac sarmale.
Sarmalele fierb la foc mic timp de cîteva ore.
După gust, vasul în care fierb sarmalele poate fi căptușit cu felii
de șorici și varză tocată.
Deasupra sarmalelor se pune o lingură de bulion, iar dacă se
folosește varză crudă, ele se fierb cu borș proaspăt.
Sarmalele se servesc fierbinți, cu mămăliguță caldă alături.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.