Orez cu Zarzavat




OREZ CU ZARZAVAT


Ingrediente

- 200 g orez
- 1 litru supă de zarzavat
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 1 țelină mică
- 1 lingură de supă concentrată
- 1 ceașcă de ulei
- verdeață tocată



Mod de preparare

Se curăță zarzavatul, se spală în apă rece, se taie felii subțiri
și se fierbe în apă caldă cu puțină sare.
Se lasă pînă cînd se poate consuma.
Orezul se alege și se spală în mai multe ape și se călește în
ulei pînă se îngălbenește ușor.
Se adaugă supa în care a fiert zarzavatul, se pune sare, eventual
cîteva boabe de piper, și se fierbe la foc mic.
Din cînd în cînd se mișcă energic cratița în care fierbe.
Cînd orezul este fiert, se răstoarnă într-o formă unsă cu grăsime,
se pune deasupra zarzavatul, se acoperă cu o cană de supă
caldă și se introduce forma în cuptorul fierbinte, pentru un sfert de oră.
Mîncarea se servește caldă, cu verdeață tocată deasupra.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.