Paginii
- Pagina de pornire
- Rețete ( Mîncare ca la Mama Acasă ) Rețete Bătrîne...
- Alimentația Copilului Mic
- D-Ale Casei Canal pe Youtube
- Câinele Sănătos și Câinele Bolnav
- Contact
- Cum să ne Îngrijim de Sănătate și Frumusețea Noast...
- Sfaturi Utile
- Plante Medicinale - Tratamente Naturiste
- Sfaturi Pentru Tinerii Căsătoriți
- Tineret Sexualitate Educație

Orez cu Ciuperci
OREZ CU CIUPERCI
Ingrediente
- 1 cană de orez
- 200 g ciuperci
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de ulei
- 50 g de unt ( două linguri )
- verdeață tocată
- 2 cepe
- 2 linguri de cașcaval ras
Mod de preparare
Se alege orezul, se spală în mai multe ape, se pune
să se călească ușor în ulei fierbinte.
Se lucrează la foc mic.
Se adaugă apă caldă sau supă de zarzavat peste orez,
în timp ce se călește în ulei, ca să nu se prindă de vas.
Pentru o cană de orez de 250 g e necesar 1 litru de apă.
Se adaugă sare și cîteva boabe de piper la fiert.
Se fierbe la foc mic, mișcînd cratița din cînd în cînd.
Dacă se umblă cu lingura în orez, bobul pleșnește și
mîncarea capătă un aspect urît.
Separat se curăță și se spală ciupercile, se taie felii subțiri
și se pun într-un vas emailat să scadă.
Înainte de a căli ciupercile, se poate căli o ceapă în unt.
În amestecul de ceapă și ciupercile se pune sare.
Se lucrează cu vasul acoperit, la foc mic.
Cînd ciupercile s-au înmuiat bine, se adaugă verdeață
tocată mărunt și puțin piper măcinat.
Se răstoarnă orezul pregătit pe un platou, iar la mijlocul
său se face o adîncitură în care se pun ciupercile.
Se rade cașcaval deasupra și se servește totul cald.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.
Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.