Mămăligă ,,Jandarm”




MĂMĂLIGĂ ,,JANDARM”


Ingrediente
Video mămăligă la tuci

- 300 g mălai
- 1 găină mare, grasă
- sare


Mod de preparare
Video mămăligă la tuci


Se curăță găina, se golește de intestine, se pîrlește pe foc viu,
apoi se spală în apă rece.
Se pune să fiarbă într-o oală mare, plină cu apă rece.
Se fierbe descoperit cîteva ore, iar cînd carnea se desprinde
de pe os, se ia oala de pe foc.
Se strecoară zeama în care a fiert, se pune în ceaun 1 litru de
zeamă și se adaugă mălaiul proaspăt cernut, înainte de a clocoti.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, amestecînd în ceaun cu o
lingură de lemn, ca să nu se prindă.
Sare se pune la fiertul păsării, dar se mai adaugă, dacă e nevoie,
atunci cînd se pune mălaiul.
Mămăliga se rostoarnă pe o farfurie cît este moale.
Se servește caldă, cu carne de pasăre și mujdei de usturoi.
Video mămăligă la tuci






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.