Ciorbă de Fasole Verde



CIORBĂ DE FASOLE VERDE

Ingrediente

- 1 kg de fasole verde
- 1 ceapă
- 1 kg de roșii
- verdeață tocată
- 1 crenguță de cimbru
- sare
- 2 linguri de ulei


 Mod de preparare

Fasolea se curăță de capete și de codițe, se rupe bucăți mari
de 3 - 4 cm, se spală cu apă rece și se pun la fiert cu apă
care clocotește.
Se fierbe la foc mic o jumătate de oră, după care se adaugă
ceapa tocată și sarea necesară.
Cînd fasolea este fiartă, se pun roșiile decojite și tăiate felii
subțiri, se adaugă două linguri de ulei și o crenguță de cimbru.
Se mai fierbe totul zece minute, după care se presară deasupra
verdeață tocată mărunt și se stinge focul.
Ciorba de fasole se servește caldă, dar este mult mai bună rece,
servită cu mămăliguță caldă și cu ceapă alături.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.