Pagini
Borș din Carne de Pui
BORȘ DIN CARNE DE PUI
Ingrediente
- 1 pui mic sau 1/2 pui mare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 țelină
- 1 ardei gras
- sare
- 100 g tăiței
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ceașcă de sos de roșii
- 1 l borș
- leuștean
Mod de preparare
Se spală puiul, se curăță, se trece pe flacără mare și se
freacă ușor cu mălai.
Se mai spală o dată, se taie bucăți, apoi se pune la
fiert în apă rece cît să-l acopere.
Se spumuiește cînd dă în clocot, apoi se adaugă zarzavatul
de supă tăiat fideluță și ceapa tocată mărunt.
Cînd zarzavatul a fiert, se sărează după gust și se acrește cu
borș fiert separat.
Se adaugă sosul de roșii, leușteanul tocat și tăițeii fiert și scurși.
Se fierbe totul încă zece minute, după care se ia de pe foc.
Borșul se drege după un sfert de oră, cu smîntînă și ou bătute cu
borș fierbinte.
Se servește cald, cu ardei iute alături.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.