Pagini
Borș din Cap de Miel
BORȘ DIN CAP DE MIEL
Ingrediente
- 1 cap de miel
- 2 - 3 bucăți de costiță de miel
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ceașcă de orez
- 1 l de borș
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- 1 lingură de bulion
- sare
Mod de preparare
Capul se curăță de resturie de păr, se înlătură ochii, se separă
limba și se spală în mai multe ape reci.
Se pune la fiert cu două bucăți de costiță de miel și coada
tăiată bucăți mici, acoperite cu apă rece.
Se fierbe totul la foc mic o oră, după care se adaugă zarzavatul
tăiat fideluță, sare și se lasă să fiarbă încă o jumătate de oră
la foc mic.
Se adaugă bulionul, orezul fiert separat și borșul fiert și spumuit.
Se drege borșul cu smîntîna bătută cu borș fierbinte și se
servește foarte cald.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.