Borș de Perișoare




BORȘ DE PERIȘOARE


Ingrediente

- 1/3 carne tocată
- 1 ceapă
- 1 cartof
- sare
- piper măcinat
- 1 ceașcă de orez
- 2 roșii decojite
- 1 l de borș
- leuștean
- 1 pahar de smîntînă
- 1 ou crud
- pîine
- verdeață


Mod de preparare


Se pune carnea tocată într-o farfurie adîncă, se amestecă
cu felia de pîine înmuiată și bine fărîmițată, cu un ou crud,
verdeață tocată, un cartof dat prin mașina de tocat împreună
cu ceapa, și jumătate din cantitatea de orez.
Amestecul se sărează și se omogenizează, se fac perișoare
cu mîna umedă și se pun să fiarbă într-un litru de supă de carne.
Cînd orezul din perișoare s-a înmuiat, se adaugă restul de orez
bine ales și spălat în apă rece, roșiile tăiate subțiri și sare după gust.
Se lasă să mai fiarbă douăzeci de minute.
Se adaugă borșul fiert și spumuit, se parfumează cu leuștean tocat
și se ia oala de pe foc.
Borșul se drege cu smîntînă și se servește foarte cald.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.