Borș de Fasole Verde cu Sos de Ou




BORȘ DE FASOLE VERDE CU SOS DE OU


Ingrediente

- 1 kg de fasole verde
- 4 ouă fierte tari
- sare
- 2 linguri de făină
- 2 roșii
- 1 ardei gras
- leuștean tocat
- 1 pahar de smîntînă
- ulei
- 1 l de borș



Mod de preparare

Se curăță fasolea de codițe și de vîrfuri, se spală cu apă rece
și se rupe bucăți.
Se freacă ușor cu făină, apoi se pune la fiert în apă care clocotește.
O dată cu fasolea se pune la fiert și un ardei gras tăiat fideluță.
Se fierbe acoperit o oră, după care se adaugă în supă patru
gălbenușuri de ou trecute prin sită.
Se sărează și se continuă fierberea la foc mic, apoi se adaugă
roșiile tăiate felii subțiri și se acrește cu borș fiert separat.
După cinci minute de fierbere, se adaugă leușteanul, două
linguri de ulei și se ia oala de pe foc.
Se drege cu smîntînă și se servește cald.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.