Borș de Cartofi



BORȘ DE CARTOFI


Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- 6 fire de ceapă verde
- 6 fire de usturoi verde
- 1 ceașcă de orez
- sare
- 1 l de borș
- leuștean tocat fin
- 1 ou
- cimbru
- 1 ceașcă de smîntînă


Mod de preparare

Se curăță cartofi de coajă, se spală în apă rece, apoi se
taie cubulețe mici.
Se mai spală în cîteva ape reci, după care se pun să fiarbă
cu un litru de apă caldă.
Se adaugă orezul ales și spălat o dată cu ceapa și usturoiul
tocate mărunt.
Se acrește totul cu borș fiert și spumuit, se sărează, se
adaugă leușteanul și se lasă să mai fiarbă cinci minute.
Borșul se drege cu ou bătut cu smîntînă.
După gust, se poate parfuma cu o crenguță de cimbru pusă
în supă o dată cu borșul.
Se servește cald sau rece.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.