Sufleu de Morcovi



SUFLEU DE MORCOVI


Ingrediente

- 1 kg de morcovi
- 1 cană de smîntînă
- 100 g unt
- 3 linguri de pesmet
- 4 ouă
- sare



Mod de preparare


Se spală morcovii, se curăță de coajă, se taie rondele
și se pun la fiert în apă caldă cu sare.
Cînd sînt fierbinți, se scot și se trec prin sită sau se
mixează.
Se amestecă cu jumătate cantitate de unt, o lingură
de pesmet, smîntînă și gălbenușurile puse pe rînd.
Amestecul se omogenizează, se potrivește de sare, se
pune într-o formă unsă cu unt mult și se presară cu
pesmet, se acoperă cu albușurile bătute spumă tare și
se încorporează cu o furculiță, amestecînd de jos în sus.
Forma se introduce în cuptorul cald, la foc potrivit și
se coace sufleul trei sferturi de oră.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.