Budincă de Varză




BUDINCĂ DE VARZĂ


Ingrediente


- 2 kg de varză
- 1 ceapă de apă
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- verdeață tocată
- 2 felii de pîine
- 1 ceașcă de ulei
- 2 linguri de unt
- 500 g carne tocată



Mod de preparare


Se scot foile mari de varză de pe deasupra și se opăresc
în apă clocotită cu sare.
Miezul celor două verze se toacă fideluță, se freacă cu
sare se spală în apă rece.
Se scurge bine, după care se călește împreună cu o ceapă
mare tocată mărunt, într-o ceașcă de ulei.
Se lasă focul mic și se călește varza pînă se înmoaie bine.
Cînd este gata, se ia cratița de pe foc, se răcește compoziția,
apoi se amestecă cu carnea tocată.
Peste amestec se pun cele două ouă bătute spumă, miezul
de pîine înmuiat în apă fărîmițat bine, verdeață tocată, sare
și piper măcinat.
Se unge o formă cu două linguri de unt, se așază foile de
varză opărite jur-împrejur, apoi se răstoarnă amestecul.
Se întorc foile peste compoziție, se introduce forma în cuptorul
încins și se coace budinca la foc potrivit o oră.
Se scoate cînd frunzele s-au ars ușor, se lasă să se răcească,
apoi se scot foile de deasupra și se taie budinca felii groase.
Se servește caldă, cu pîine proaspătă.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.