Budincă de Tăiței cu Carne




BUDINCĂ DE TĂIȚEI CU CARNE


Ingrediente


- 500 g carne tocată
- 300 g tăiței
- 2 linguri de bulion
- 1 cană de supă
- 2 ouă
- verdeață tocată
- 2 linguri de unt
- sare
- piper măcinat



Mod de preparare


Se curăță carnea de pielițe, se spală și se dă prin mașina de tocat.
Se călește cu o lingură de unt, se amestecă cu bulion, sare, piper
măcinat și verdeață tocată mărunt.
Amestecul se omogenizează cu un ou crud și  se lasă în farfurie.
Separat se fierb tăițeii jumătate de oră în apă cu sare, se scot și
se spală cu apă rece, după care se scurg bine.
Se unge o formă cu unt, se pune un strat de tăiței, se așază carnea,
apoi restul de tăiței se amestecă cu un ou bătut spumă și o cană
de supă și se răstoarnă peste budincă.
Budinca se coace la foc potrivit o oră.
Se scoate și se lasă să se răcească puțin, după care se taie felii
groase și se servește caldă, asortată cu legume de sezon.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Aveți de comentat ceva, așteptăm comentariile dumneavoastră.

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.